Comanda un TAXI RAL! Suna la:
0237 220 220
TAXI RAL FOCSANI
la tine in 3 minute

Termeni si Conditii pentru aplicatia Taxi RAL


INTRODUCERE
Acesti termeni si conditii (Termeni si Conditii) constituie acordul legal dintre dumneavoastra si Taxi RAL. Va rugam sa cititi acesti Termeni si Conditii inaintea utilizarii in orice mod a aplicatiei informatice TAXI RAL pentru Clienti (Aplicatia). Pentru a utiliza Aplicatia este necesar acordul dumneavoastra cu privire la acesti termeni si conditii. Inregistrarea unui cont pe Aplicatie si/sau folosirea serviciilor de intermediere oferite de Aplicatie reprezinta acceptarea acestor Termeni si Conditii.

Prin acordul dumneavoastra referitor la acesti Termeni si Conditii, dumneavoastra declarati si garantati ca aveti 18 ani si capacitate deplina de exercitiu sau, in cazul unei persoane juridice, ca sunteti o societate inmatriculata si functionand in conformitate cu legile din Romania, iar reprezentantii dumneavoastra sunt in mod valabil autorizati sa exprime acordul dumneavoastra cu privire la accesarea, vizitarea sau utilizarea in orice alt mod a Aplicatiei.

Aplicatia este un program informatic mobil care va permite sa comandati un taxi prin intermediul unui echipament mobil, fara alte formalitati. Aplicatia detecteaza in mod automat locatia Clientului si dupa confirmarea adresei, va trimite comenzi catre soferii disponibili din respectiva zona. Mai multe detalii despre functionarea Aplicatiei regasiti in sectiunile Scopul Aplicatiei, Conditiile pentru functionarea corespunzatoare a Aplicatiei si Functionalitatile Aplicatiei.

DEFINITII
Termenii folositi in continuare vor avea urmatorul inteles:
-CLIENT - Orice persoana juridica sau fizica cu capacitate de exercitiu deplina care acceseaza Aplicatia fiind interesata de serviciile oferite de Transportatori;
-TRANSPORTATOR - Orice persoana juridica sau persoana fizica autorizata avand ca obiect de activitate transport bunuri si persoane, in regim de taxi cu respectarea conditiilor legale, ce isi creeaza cont pe Aplicatie, propunand ofertele de transport si urmarind incheierea de contracte de transport cu Clientii prin intermediul Aplicatiei.
- OVICOR SRL, persoana juridica infiintata si functionand in confirmitate cu legea romana, cu sediul in Focsani, Str Cotesti Nr 109, Cod Unic de Inregistrare RO1444583 reprezinta entitatea ce dispecerizeaza Transportatorii
- CERERE DE TRANSPORT - solicitarea efectuata de catre Client prin care acesta cere o oferta de transport din partea Transportatorilor;
- CONT - modalitatea de inregistrare a Transportatorilor / Clientilor in cadrul Aplicatiei, modalitate prin care acestia isi pot prezenta ofertele, respectiv cererile de transport.
- APLICATIE - platforma informatica TAXI RAL prin intermediul careia sunt puse in legatura cererea si oferta pentru servicii de transport;

SCOPUL APLICATIEI
Scopul Aplicatiei este intermedierea de servicii de transport intre Clienti si Transportatori. Orice utilizare a Aplicatiei in alte scopuri nu este permisa, iar Taxi RAL nu va fi raspunzator pentru niciun prejudiciu cauzat prin utilizarea Aplicatiei in alte scopuri.

CONDITII PENTRU FUNCTIONAREA CORESPUZATOARE A APLICATIEI
Aplicatia functioneaza pe orice tip de dispozitiv (telefon sau tableta) cu sistem de operare Android sau IOS si care indeplineste urmatoarele conditii:
* Dispozitivul are chipset GPS;
* Dispozitivul are toate optiunile specifice functionarii optime active, respectiv:
1. optiunea GPS activata;
2. toate serviciile de localizare activate;
3. optiunea date mobile activata.

Pentru a beneficia de toate functionalitatile Aplicatiei va rugam sa contactati departamentul tehnic, la adresa office@taxiral.ro, pentru a verifica daca dispozitivul dumneavoastra intruneste specificatiile tehnice necesare unei functionari optime a aplicatiei.

Aplicatia este compatibila cu oricare dintre retelele de telefonie mobila cu conexiune de date mobile 2G, 3G sau 4G.

Clientii care doresc sa foloseasca Aplicatia urmeaza sa isi creeze un Cont pe Aplicatie, furnizand urmatoarele informatii personale, supunandu-se termenilor din Politica de Confidentialitate Taxi RAL:
1 Datele de identificare ale Clientului, conforme cu realitatea;
2 Datele de contact ale Clientului, astfel cum sunt solicitate de Aplicatie;
3 Alte informatii solicitate cu ocazia inregistrarii Contului.

Nu sunt permise:
- incercarea de a interveni, prin orice mijloace, in continutul site-ului aplicatiei, stergerea sau modificarea prin orice mijloace a materialelor si informatiilor livrate, sau incercarea de a actiona in acest scop;
- incercarea de a testa sau a scana vulnerabilitatea oricarui sistem din reteaua Taxi RAL accesarea oricaror servere sau servicii din reteaua Taxi RAL care nu sunt publice, fara autorizarea prealabila a Taxi RAL;
- incercarea de a interveni in functionarea serverelor de hosting sau in reteaua Taxi RAL prin orice mijloace, inclusiv atacarea acestora prin "flooding" sau "DOS";
- folosirea oricaror adrese de e-mail publicate prin intermediul site-ului pentru distribuirea lor pe liste de mailing sau pentru trimiterea de emailuri comerciale ("spamming") sau pentru orice alt scop in afara de trimiterea de emailuri personale justificate, fara acordul scris al posesorilor acestor adrese.

Nerespectarea oricareia dintre aceste reguli atrage dupa sine raspunderea civila, penala sau contraventionala, dupa caz. Taxi RAL va investiga faptele care implica asemenea incalcari, cooperand cu autoritatile pentru prevenirea sau impiedicarea unor astfel de incalcari.

FUNCTIONALITATILE APLICATIEI
Aplicatia va permite identificarea taxiurilor. Pentru a contracta o cursa cu un Transportator, Clientul va parcurge urmatorii pasi:
1 deschide Aplicatia;
2 introduce adresa locului unde se afla sau selecteaza optiunea de identificare prin Aplicatie a adresei exacte;
3 optional, poate introduce adresa destinatiei cursei;
4 selecteaza optiunea de cautare a unor soferi disponibili;
5 Clientul accepta sau refuza cursa in momentulin carei se indica cel mai apropiat Transportator gasit;
6 Acceptarea de catre Client a ofertei soferului echivaleaza cu acordul pentru incheierea unui contract intre Client si Transportator avand ca obiect prestarea de servicii de transport, in conditiile stabilite de Transportator;
7 Clientul asteapta sosirea masinii in timpul indicat si efectuarea cursei.

Aplicatia va mai pune la dispozitia Clientului si urmatoarele functii: posibilitatea platii cu cardul a contravalorii curselor prin intermediul Aplicatiei, comunicarea cu soferul prin mesagerie, selectarea diverselor optiuni legate de masina (aer conditionat, loc extra pentru bagaje, calatoria cu un animal de companie etc.) si posibilitatea de a acorda o nota soferului sau de a face sugestii si reclamatii prin intermediul Aplicatiei. In ceea ce priveste reclamatiile cu privire la Serviciile intermediate prin Aplicatie, Taxi RAL poate transmite aceste reclamatii catre Transportator.

In ceea ce priveste posibilitatea platii cu cardul prin intermediul Aplicatiei, se vor retine comisioanele agreate cu procesatorul de plati. Tot in acest caz, Clientul va putea opta pentru o bonificatie suplimentara adaugata la contravalorea Serviciului ("TIPS").

DREPTURILE SI OBLIGATIILE TAXI RAL
Taxi RAL se obliga sa publice toate Cererile de Transport transmise de Clienti prin intermediul Aplicatiei, care sunt conforme cu prevederile / conditiile impuse prin Termeni si Conditii.

Taxi RAL se obliga sa remedieze in cel mai scurt timp posibil eventualele disfunctionalitati reclamate legate de functionarea Aplicatiei sau eventuale neconcordante intre datele furnizate in Cererea de Transport de catre Client si datele publicate pe Aplicatie de catre Taxi RAL, cu exceptia acelor neconcordante semnalate de catre Clienti care se datoreaza faptului ca Taxi RAL a modificat partial Cererea de Transport astfel incat acesta sa indeplineasca conditiile impuse prin prezentul document pentru a putea fi mentinut postat pe Aplicatie.

Taxi RAL isi rezerva dreptul de a modifica sau de a actualiza oricand unilateral Termenii si Conditiile, notificand modificarea respectiva inaintea utilizarii Aplicatiei de catre Client. Termenii si Conditiile pot fi accesate oricand in sectiunea Termeni si Conditii din Aplicatie. Daca Clientul nu este de acord cu modificarea Termenilor si Conditiilor, nu va mai putea utiliza Aplicatia.

Taxi RAL poate schimba in orice moment continutul si conditiile de folosire a Aplicatiei. Modificarile devin valabile in momentul in care au fost facute publice prin intermediul Aplicatiei.

DREPTURILE SI OBLIGATIILE CLIENTULUI
Clientul are dreptul de a beneficia de Aplicatie atat timp cat nu incalca prevederile Termenilor si Conditiilor. In continuare, Clientul isi asuma respectarea urmatoarelor obligatii si are urmatoarele drepturi:

Contractarea serviciilor de transport prin Aplicatie.
Cererea de Transport inaintata de Client trebuie sa fie ferma si corecta. Acest lucru inseamna ca Cererea de Transport trebuie sa cuprinda locatia reala a persoanei care urmeaza sa fie transportata. Clientul este direct responsabil pentru neducerea la indeplinire de catre Transportatori a serviciilor de transport din culpa Clientului, incluzand dar fara a se limita la, mentionarea eronata a adresei de unde Clientul doreste sa inceapa cursa.

Pentru functionarea in conditii normale a Aplicatiei si pentru asigurarea unui mediu eficient de intermediere a serviciilor de transport, pentru cazuri justificate de conduita Clientului, Taxi RAL isi rezerva dreptul de suspendare a Contului Clientului pe o perioada de 24 ore.

Executarea serviciilor de Transportatori.
Desi Taxi RAL nu este prestator de servicii de transport, Clientul are dreptul de a raporta orice neregula cu privire la prestarea serviciului de transport catre Taxi RAL. In acest caz, Taxi RAL poate aplica sanctiuni de suspendare a Conturilor soferilor, de excludere a soferilor din Aplicatie sau de incetare a relatiilor contractuale cu Transporatorul. De asemenea, in cazul raportarii conduitei necorespunzatoare a soferilor, Taxi RAL va transmite raportarile primite catre Transportator.

Plata serviciilor de transport.
Utilizarea Aplicatiei este gratuita pentru Clienti. Acest lucru nu va afecta insa obligatia Clientului de a plati tarifele cursei Transportatorului, gratuitatea referindu-se doar la utilizarea de catre Client a Aplicatiei. Beneficiarul are dreptul sa efectueze plata contravalorii curselor prin numerar sau cardul prin intermediul Aplicatiei.

Altele.
In masura in care Clientul afla ca Transportatorul sau taximetristul nu detine autorizatiile / avizele / permisele / atestatele / licentele necesare in baza legii pentru prestarea serviciilor de transport, Clientul are obligatia sa notifice acest fapt Taxi RAL, astfel incat acesta din urma sa poata demara procedura de verificare a autorizatiilor Transportatorului, taximetristului sau soferului respectiv.

Clientul are dreptul de a beneficia de asistenta si suport din partea Taxi RAL, prin posibilitatea accesarii departamentului de relatii cu Clientii Taxi RAL, la datele de contact identificate in Aplicatie. Subliniem ca este dreptul Clientului de a se adresa si/sau direct transportatorului autorizat.

Clientul se poate retrage oricand din prezentul contract prin stergerea contului si dezinstalarea aplicatiei fara plata vreunei sume de bani. Retragerea din acest contract va atrage imposibilitatea utilizarii Aplicatiei de catre Client. Ulterior crearii Contului, utilizarea Aplicatiei echivaleaza cu acceptarea Termenilor si Conditiilor in forma existenta la momentul Anuntului.

PROPRIETATE INTELECTUALA
Intregul continut al Aplicatiei, incluzand, dar fara a se limita la texte, imagini, grafice, programe pentru calculator, precum si orice alte date si aplicatii, sunt proprietatea Taxi RAL si/sau a partenerilor sai, fiind protejate conform Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe cu modificarile ulterioare, precum si tuturor celorlalte legi, inclusiv dar fara a se limita la legile aplicabile privind drepturile de proprietate intelectuala si industriala.

Taxi RAL acorda Clientului un drept de utilizare al Aplicatiei neexclusiv si temporar pe perioada in care Clientul isi mentine Contul activ.

CONFIDENTIALITATE
Termeni si Conditii se completeaza cu Politica de Confidentialitate Taxi RAL aflata pe site-ul www.taxiral.ro si in cadrul Aplicatiei la sectiunea "Politica de Confidentialitate" din cuprinsul meniului Aplicatiei.

LIMITAREA RASPUNDERII Serviciul de transport va fi prestat in baza termenilor si conditiilor fiecarui Transportator si in baza legislatiei aplicabile. Taxi RAL nu este raspunzator pentru modalitatea sau calitatea prestarii Serviciilor, aceasta raspundere fiind a Transportatorilor, in calitate de prestatori ai Serviciilor. De asemenea, orice obligatie legala a Transportatorului fata de Client va ramane in sarcina Transportatorului. Pentru evitarea oricarui dubiu, Taxi RAL nu se substituie Transportatorului si nu presteaza Servicii pentru Clienti. Taxi RAL depune diligentele pentru a se asigura ca Transportatorii detin autorizatiile solicitate de legislatia privind transportul in regim de taxi pentru efectuarea acestor servicii. Cu toate acestea, in masura in care nu se face dovada ca Taxi RAL ar fi avut cunostinta despre acest caz la momentul contractarii cursei si l-ar fi acceptat, daca se dovedeste ca Transportatorul nu ar fi detinut autorizatiile cerute de lege la momentul contractarii si/sau prestarii cursei, Clientul poate solicita exclusiv Transportatorului acoperirea oricarui prejudiciu creat.

In ceea ce priveste obligatia de a transmite documentele justificative fiscale catre Client (i.e. bon client, factura pentru Servicii, factura pentru bonificatia de tip TIPS), aceste obligatii auxiliare Serviciilor apartin exclusiv Transportatorilor si/sau a soferilor, acestia avand raspunderea pentru indeplinirea acestor obligatii.

Prin crearea si utilizarea Contului, Clientul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor Contului (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

Taxi RAL nu poate fi tinut responsabil pentru daune de orice fel pe care Clientul sau oricare terta parte le poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Taxi RAL a oricareia din obligatiile sale conform prezentelor Termeni si Conditii.

Taxi RAL nu este responsabil pentru daune in caz de forta majora (cutremur, incedii etc).

LEGEA APLICABILA. LITIGII
Dispozitiile prezentelor Termeni si Conditii sunt guvernate si se supun dispozitiilor legale romane in vigoare.

Clientii ce urmeaza sa foloseasca Aplicatia vor incerca stingerea pe cale amiabila o oricaror dispute aparute ca urmare a utilizarii Aplicatiei.

Orice litigiu aparut in legatura cu Termenii si Conditiile Aplicatiei va putea fi solutionat de instantele competente din municipiul Focsani.

DISPOZITII FINALE
Clientul accepta prin prezenta in mod expres prevederile sectiunilor "Drepturile si Obligatiile Clientului" si "Limitarea raspunderii" de mai sus.